/ Thinkstockphotos
През последните дванадесет месеца станахме свидетели на поток от ужасни модни тенденции, които се появяват и изчезват в Instagram и други социални мрежи. Хората са способни на „чудеса от храброст“, за да изглеждат интересно и да привлекат вниманието.

15 модни кошмара, които трябва да останат в миналото (СНИМКИ)

Друг е въпросът, че част от приумиците са не просто проява на лош вкус, но и истинска катастрофа. Ето най-ужасните модни трендове, които трябва да останат единствено като лош спомен за 2017 г.

Екстеншъни за нос

Безспорно една от най-ужасните тенденции, които опитаха да си проправят път, са екстеншъните за нос. Това чудовище беше създадено от блогърка, която наряза изкуствени мигли и си ги сложи в носа.
 

Nose hair extension #nosehair #lashes #extensions #beauty #selfie #eyelashextensions #falselashes #加藤一二三

A post shared by GretChen Chen (@gret_chen_chen) on

Това се възприе като моден тренд, който, за щастие, не увлече масово дамите. Една част от хората в социалните мрежи споделят, че намират идеята за творческа и палава, а други я оцениха като отвратителна.

Влажни устни

В началото на годината много дами бяха обсебени от тенденцията, която пропагандира, че е изключително секси, ако устните ви изглеждат влажни и лепкави, все едно сте ги зацапали с близалка. Модни гурута разясняваха техниката в клипове – достатъчно е да нанесете любимия си гланц за устни и да го размажете с пръст по ръбовете, за да се заличат контурите и да се придаде „естествен“ вид.

Гривата на еднорога

През тази година хората преоткриха шареното и смело експериментираха с всички цветове на дъгата. Отначало предизвикваха погледи и усмивки, а след време провокираха въпроси „Какво ли ще се случи с тези цветове, ако завали?“. При подходяща прическа разноцветните коси изглеждаха като гривите на еднорозите от нашумелите детски филмчета.

Използване на странни блендери за грим

Блендерът за грим стана важен помощник за ежедневния грим на повечето жени. Проблемът е, че част от дамите, които се считат за особено вещи в макиажа, започнаха да се надпреварват да измислят възможно най-необичайни блендери. Например полагат прозрачно фолио върху обувка и с нея нанасят грима. Получават допълнително точки, ако обувката е от възможно най-скъпа марка.

Извънредно тъмна пудра

Нежните прасковени бузки изглеждаше, че се бяха бетонирали в модните среди.Появиха се тенденции за подчертаване на скулите със сини, лилави и дори черни цветове. Добра идея, но за Хелоуин.
Блестящи корени

Отначало изглеждаше забавно да срещаме по клубове и плажове момичета, обсипали с блясък корените на косите си. Модните гиганти отвърнаха с десетки серии специална козметика, която кара косата да сияе. Тази тенденция обаче бързо се изчерпа и нейното място определено е в 2017 г.
 

'Tis the season for #burningman hair😛

A post shared by georgia | reno hair (@georgialikethestate) on


Вълнообразни вежди

Идеално оформените в естествена форма вежди изглеждат нещо допотопно според една тенденция, която опита да се наложи през тази година. За щастие предизвика предимно негативни реакции. Става дума за вълнообразните вежди, които вместо закачливо изглеждаха комично.

Нокти като лопати

Изкуствените нокти, които чисто визуално напомнят на ветрила или на лопати, са една от най-ужасните тенденции, която за кратко завладя Instagram. Понякога формата не беше най-отблъскваща, а кошмарно подбраните цветове и рисунки.

Перуки за вежди

Перуките за вежди се нанасят чрез стикер. Идеята им е да помогнат на жените, страдащи от заболявания, да възвърнат самочувствието си. Като много добри идеи и тази бе опорочена с опитите на суетни дами да изглеждат по-атрактивни.
Те експериментираха с различни форми, дебелина и цветове и в много случаи изглеждаха абсурдно.

Фалшиви лунички

Невероятно, но факт – много дами започнаха да се шарят с фалшиви лунички. И не, не приличаха на порасналата, но все още палава Пипи от книгата на Астрид Линдгрен, а на „горд притежател“ на кожни проблеми.

И още:

„Голите дънки“, за които всички говорят (СНИМКИ)

Най-абсурдните рокли на наградите Оскар през годините (СНИМКИ)

Най-странните модни тенденции по света (ВИДЕО)

Странните неща, които жените правят за красотата си

Убийствена мода: Най-болезнените трикове за красота в историята (СНИМКИ)

Най-големите модни гафове на Met Gala 2016 (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
Sun