Британец ще изкачи връх, търкаляйки брюкселско зеле с носа си
Британец ще изкачи връх, търкаляйки брюкселско зеле с носа си / Thinkstock/Getty Images

Британец ще набира средства за благотворителност, като изкачи връх Сноудън в Уелс, търкаляйки брюкселско зеле с носа си, съобщи в. "Метро".

Малко след като Стюарт Кетъл левитирал в търговски центрове по десет часа дневно, отново за благотворителност, негов приятел го предизвикал, като му казал, че не му остава нищо друго, освен да изкачи връх Сноудън, търкаляйки грахово зърно.

"Страхотна идея!", помислил си Стюарт, но осъзнал, че грахчето е прекалено малко и е по-добре да избере малко по-едър зеленчук. Стюарт Кетъл сериозно тренира за предизвикателството, като бута брюкселско зеле с носа си в градината на къщата си в Ковънтри. Той вече е пробвал и на стръмен терен. В планината така е изминал 160 м за 50 минути. Затова очаква до върха да стигне за четири дена. Естествено ще сменя брюкселското зеле. Вероятно ще използва поне 40 броя.

"Иска ми се да бях избрал по-едър зеленчук", призна все пак Стюарт Кетъл. Най-големият проблем, който се очертава пред него, са болките в гърба от продължителната неудобна поза. Връх Сноудън е с височина 1066 м. Стюарт Кетъл ще започне изкачването на 30 юли.

Британецът, който е на 49 години и има три деца, набира със странните си номера средства за организацията за ракови изследвания "Макмилан".

Източник: БТА