Австралийски затворници законно трупат богатство
Австралийски затворници законно трупат богатство / netinfo

Да излежаваш присъда в Австралия се оказва много печелившо. Зад решетките осъдените правят истинско богатство, източвайки пари от джобовете на порядъчните данъкоплатци по напълно законен начин.

Въпреки много добрите условия, създадени от правителството в местата за лишаване от свобода, включително три пъти храна на ден, оборудвани по последна дума на техниката килии и стаи за отдих, както и гъвкав график за срещи на затворниците с техните роднини, някои затворници намират повод, за да поискат компенсация за причинени им неудобства.

Само за последните 4 години властите в щата Куинсленд са платили от хазната 800 000 долара, удовлетворявайки прищевките на нарушителите на закона. Затворник се е обърнал към Комисията за борба с дискриминацията и е получил 6 000 долара само за това, че няколко пъти му била отказана любимата храна – картофи. А излежаващ наказание любител на „видоесеансите” е получил компенсация за морални щети в размер на 10 000 долара – не му разрешавали да гледа филми.

Друг осъден „спечелил” 5 600 долара – не искал да работи във ферма в неделя, а затворник, сменил пола си за сметка на държавата. На травестита дали несъответстващи на типа на неговата коса козметични средства и маратонки, които са извън модата.