/ Gulliver/Getty Images
Арнолд Шварценегер със сериозни критики към хората, които не желаят да се ваксинират срещу коронавирус и не спазват противоепидемичните мерки.

Във видеоклип, публикуван в YouTube, Шварценегер нарече хората, които не искат да носят маски, „глупаци“, призовавайки ги да мислят за другите, съобщава "Фокус".
По дяволите вашата свобода. Защото със свободата идват задължения и отговорности. Не можете просто да кажете: „Имам право да правя X, Y и Z.“ Когато влияеш на други хора, тогава нещата стават сериозни“, казва Шварценегер.

На косъм от смъртта: Тези холивудски звезди живеят втори живот

Бившият културист сравнява нежеланието да се носят маски с нарушаване на правилата за движение. Така че според него да не носиш лични предпазни средства е като да караш на червен светофар. „Ще убиете някого и това ще бъде ваша вина“, предупреди той. Според Шварценегер коронавирусът е същият: без да носи маска, човек може да зарази другите.

Бившият губернатор на Калифорния призова американците да „работят заедно“ в борбата срещу Covid-19, тъй като това е „единственият начин да победим вируса“. Шварценегер призова хората да се ваксинират и да си сложат маски, вместо да се карат помежду си.

„Да, не е нужно да носите маски. Но знаете ли, вие сте глупаци (schmuck), ако не носите маски, защото трябва да защитавате хората около вас“, цитира думите на Шварценегер The Hill.

Арнолд Шварценегер постигна мечтаното тегло и разкри каква е тайната на успеха (ВИДЕО)

Както припомня изданието, актьорът е известен поддръжник на мерките за социално дистанциране и е виден активист в борбата с противниците на ваксинацията. През януари той сподели видео как се ваксинира срещу COVID-19.