Хората по целия свят се опитват да отслабнат и да влязат във форма за лятото. Сред тях е и Арнолд Щварценегер

Всъщност легендарният бодибилдър и политик документира своето отслабване в Instagram, а в последното си съобщение до феновете съобщава, че е постигнал заветните килограми, спирайки да консумира хляб, пише каналът "Stars News" във vbox7:

"Увеличих тренировките и кардиото на колелото, махнах хляба този месец и постигнах целта си от 218 паунда (бел. ред. около 99 кг.). Е, ако трябва да съм честен, остават ми още 5 паунда (бел. ред. малко над 2 кг.), така че не съм съвсем стигнал целта. Но се радвам на прогреса си дотук", споделя пред последователите си Шварценегер.
 

Намаляването на въглехидратите може да помогне на някои хора, но не всички от нас трябва да спират хляба, за да загубят килограми. Въпреки че хлябът често е демонизиран, диетологът Тай Ибитой е категоричен, че премахването му от менюто често е ненужно. 

"Отслабването идва след калориен дефицит като цяло, а една филийка хляб има 80-90 калории. Когато хората целят калориен дефицит, някои от тях избягват въглехидратите, защото протеините и мазнините пазят от глада по-дълго време. Но технически може да се намалят калории, идващи от всяка храна", коментира д-р Спенсър Надолски, цитиран от Insider. Той е специалист по затлъстяване. "Ако хлябът е нещо, с което Арнолд прекалява и орязването му е полезно, нека го направи, но това не е универсална тайна".

"Вместо да се фокусирате върху определени храни или хранителни групи и да орязвате други, фокусирайте се върху истинската храна, богата на нутриенти. Разнообразявайте храната си с адекватни спрямо целите си порции", съветва Ник Шоу, който е и колега на Арнолд.