Ал Ди Меола и „Дюран Дюран” ще правят концерти в София
Ал Ди Меола и „Дюран Дюран” ще правят концерти в София / netinfo

Виртуозният китарист Ал Ди Меола и известната група „Дюран Дюран” идват в България, за да вземат участие в 11-то издание на фестивала MusicJam, организиран от София Мюзик Ентърпрайсиз.

Фестивалът ще се проведе от 20 до 28 октомври в Зала 1 на НДК и Зимния дворец на спорта в София. Предстои да бъдат обявени останалите участници във феста. Концертът на „Дюран Дюран” е на 20 октомври в Зимния дворец като цените на билетите започват от  38 лева, а в деня на концерта ще се продават за 50 лева.

Ал Ди Меола ще свири за българските си фенове на 28 октомври в Зала 1 на НДК, а билетите ще се продават на цени между 27.00 и 49.00 лв. Продажбата на билетите стартира от 14 септември, уточниха оргонизаторите, като те могат да бъдат закупени и онлайн на адрес: www.ticketpro.bg.

Двадесет и осем години след създаване на „Дюран Дюран”, петимата първоначални членове на групата отново са заедно, за да представят новия си впечатляващ проект.

Първият сингъл на „Дюран Дюран” – “Planet Earth”, излиза през 1981 г. и достига рекордните 2,5 милиона продажби. Duran Duran имат зад гърба си над 70 милиона продадени албума и впечатляваща звездна кариера, превърнала ги в една от най-успешните групи за последните няколко десетилетия.

Ал Ди Меола е един от най-виртуозните китаристи на нашето време. Световните музикални медии го определят като един от най-великите китаристи на съвременната музикална сцена.

Това няма да е първото посещение на Ал Ди Меола в България. През 1996 г. той изнесе концерт в София заедно с колегите си Джон Маклафлин и Пако де Лусия, а през 2000 г. направи и самостоятелно шоу. /БГНЕС/