Адел срещу Бионсе: коя е иконата на бъдещето?
Адел срещу Бионсе: коя е иконата на бъдещето? / Guliver/Getty Images
Певицата Адел беше обявена за икона на бъдещето след допитване, направено във Великобритания по повод предстоящите музикални награди БРИТ, съобщи Контактмюзик.

С подкрепата на 50 процента от участниците в анкетата Адел надделя над американската суперзвезда Бионсе, класирана на втора позиция.

via GIPHY

Двете дами неотдавна бяха преки конкурентки за основните отличия на церемонията за наградите Грами. В надпреварата помежду им триумф отбеляза британката. На наградното шоу Адел нарече Бионсе свой музикален идол, припомня изданието.

Пълен триумф на Адел на наградите "Грами"

Челната петица в класацията на изпълнителите, които според британците ще издържат "теста на времето", се допълва от Ед Шийран, Лейди Гага и Роби Уилямс. В Топ 10 на иконите на бъдещето намират място също "Колдплей", Риана, Тейлър Суифт, Джъстин Тимбърлейк и Бруно Марс.

Най-стилните и най-скандалните тоалети на Грами (СНИМКИ)

Междувременно участниците в допитването избраха покойния Дейвид Боуи за най-знаковия музикант в историята на поп музиката. След Боуи британците класираха "Бийтълс", "Куин", Елвис Пресли и Майкъл Джексън.

"Утрешните икони като Ед Шийран, Адел и Бионсе притежават същите важни характеристики, отговорни за глобалния и неподвластен на времето успех на изпълнители като Дейвид Боуи и "Бийтълс", казва Никола Грант от "Мастъркард", поръчител на проучването.

Адел е най-високоплатеният изпълнител, номиниран за "Грами"

Музикалните награди БРИТ, спонсорирани от "Мастъркард", ще бъдат раздадени на 22 февруари в Лондон. Рапърът Скепта и момичешката група "Литъл микс" водят по номинации за отличията с по три на брой.
БТА