Телата ни се състоят от над 60% вода, затова пиенето да достатъчно количество вода на ден се оказва изключително важно за цялостното ни здравословно състояние, пише каналът "Баба знае" във vbox7. Ето и 6 ползи от приема на течности.

По-добре смазани стави

Пиенето на достатъчно вода е изключително важно за ставите ни. Недостатъчното вода може да доведе до болки в ставите и задържане на токсини в тялото.

Предотвратяване на пикочни инфекции и камъни в бъбреците

Дехидратацията може да причини камъни в бъбреците и инфекция на пикочните пътища. Затова е добре да пиете достатъчно вода, която да отстранява отпадъците, които могат да се натрупат и блокират бъбреците.

Подобрена памет и концентрация

Нивото на хидратация оказва голямо влияние върху мозъка ни. Според проучване загубата на течности от 1,4% при жените може да влоши концентрацията и настроението и дори да увеличи честотата на главоболието. При мъжете, загубата на течности от 1,6% може да бъде вредна за паметта и може да причини умора и тревожност.

вода
iStock/Getty Images

По-добре работещо сърце

Добрата хидратация ще осигури на сърцето ви по-малко работа. Липсата на достатъчно вода може да повиши сърдечната честота и същевременно да понижи кръвното ви налягане, излагайки тялото на риск от шок.

Намалява мигрената

Проучване показва, че консумацията на допълнителни 1,5 литра вода на ден подобрява симптомите на мигрена.

По-редовен стомах

Натрият и магнезият във водата могат да се окажат особено полезни при хора, страдащи от нередовен стомах.

 
https://brightside.me/inspiration-health/what-might-happen-to-your-body-if-you-drink-the-right-amount-of-water-every-day-803875/