100-годишна баба разкри изненадващи тайни за дълголетието си
100-годишна баба разкри изненадващи тайни за дълголетието си / ThinkStock/Getty Images

Баба на 100 години от Великобритания смята, че тайната на дълголетието й се крие в любимите на сънародниците й риба с пържени картофки и всекидневната "доза" джин с тоник, пише в. "Дейли експрес".

Ева Суейнстън от Удхол, която преди броени дни е отпразнувала заедно с близки и приятели 100-годишния си юбилей, казва още, че отдава дълголетието си и на доброто си чувство за хумор, както и на това, че е "малко непослушна".

Тайната на дълголетието - без цигари и до 4 кафета дневно

"Не виждам нищо лошо във всекидневния джин с тоник. Даже смятам, че един не е достатъчен. На мен лично питието не ми е навредило. Успявам да си го набавя, като казвам на хората, които всекидневно идват да се грижат за мен, че е вода. Опитвам да си намирам занимания. Ако ме попитате каква е тайната на дълголетието ми, ще ви споделя, че съм малко непослушна", споделя Ева Суейнстън.

Дълголетната британка също така обича да седи в градината на къщата си и да наблюдава природата. Любимото й четиво са трилърите.

Столетник, не стъпвал на лекар, разкри тайната на дълголетието си

Столетницата е родена в Кройдън през 1915 г. - година след началото на Първата световна война, в която губи свои близки. След като завършва училище, Ева Суейнстън започва работа в счетоводна фирма и дори е получавала награди за бързината, с която борави с едно все още ново изобретение - сметачните машини. След брака си живее в Съфолк. Преди няколко години се мести в Удхол, за да е близо до четирите си деца.

"Въпреки че всеки ден в дома ми идват хора, които се грижат за мен, няма нищо по-хубаво от това да съм със семейството си. Извадих късмет в живота - имам здравето и близките си. Това ме прави изключително щастлива", казва Ева Суейнстън.

Източник: БТА