Това ли е лицето на демокрацията?!
Това ли е лицето на демокрацията?! / снимки: Sofia Photo Agency, архив

Не съм политически анализатор, но след като в България всички разбират от политика и футбол, реших и аз да опитам от първо лице да кажа това, което ме вълнува. За съжаление социализмът по нашите земи все още не си е отишъл, а и няма намерение да си ходи! Поне така им се иска на някои, които стискат заплашително портретите на чудовището Сталин и искат да ни втълпят, че по бай Тошово време всичко е било на шест. Да, ама не, както казва един наш колега. Живеем в една от най-красивите страни в света, но толкова много боклуци се изредиха да ни управляват в последните двадесет и повече години, и да замърсяват всичко, че със съжаление може да говорим за държавата ни. Тя се е превърнала в територия и разграден двор.

Някои субекти употребяват израза "Див капитализъм" за ставащото в България, това е пълна глупост! Ние още не сме вкусили малко от малко от истинския капитализъм. Това до тук е пладнешко разбойничество, подкрепяно от всички, които са били на власт. Спомнете си тези пожизнени сенатори (с повече от 20 години стаж във властта!) как дойдоха в София и прескачаха релсите да не ги хване ток, а сега какви маркови дрехи носят, на какви коли се возят и какви имоти имат. Да не говорим за богатствата им в чужди банки, натрупани от далавери и рушвети. Ако не съм прав изглежда, че повечето от тях са спестявали от закуската си, за да стигнат до това благополучие. Те всички ненавиждат българския народ и продължават да мислят, че ще управляват страната ни до второто пришествие...

Това ли е лицето на демокрацията
netinfo

Запомнете деня 16 август 2013 г.! Той показа истинската същност на парламентарната олигархия, която стовари с безброй автобуси хора насред софийския мегдан да ги подкрепят, да покажат мускули и да кажат, че властта ще се даде само с...бой. Каква наглост! Голяма част от тези люде не знаеха за какво са дошли в София. Пред тях, като на парад, се изредиха лидерите на БСП и ДПС, махайки с ръце, както беше в най-добрите години на социалистическите манифестации. Вместо да се търси помирение, "червените боклуци", както протестиращите "лумпени" наричат управляващата коалиция, продължават да разделят нацията. Жалко! Едва ли всяка седмица автобусите ще може да идват в столицата. А отпуските ще свършат и ние пак ще бъдем много, страшно много на площадите.

Интересно защо тези наглеци, които са сигурни, че ще управляват вечно, бягат от предсрочни избори?! Нали социологическите агенции ги сочат като безспорен победител. Те забравят, че реално са избрани от малко повече от милион избиратели. Неслучайно другите не ги искат. Някои се опитват да втълпят, че народът не бил готов за избори! Това е една от многото лъжи, като тази за печатницата с бюлетините. Защо прокуратурата мълчи за разследването и ненормално създадената атмосфера при предишните избори?! Има ли виновни и кои са те? Ами за избора на депутати от ДПС в Турция, които по стахановски са гласували за по-малко от 20 секунди и заеха неправомерно места от полагащите се на други в София? Докога Конституционният съд също ще мълчи?! Или отпуската му може да продължи до следващите избори.

Мислех Орешарски за достоен човек, но той се оказа един голям, голям балон, който се остави да му направят правителството от "експерти". Сега управляващите е време да разберат, че преходът завърши и след ваканцуването им следва да ремонтират малко от малко Избирателния кодекс и се разотидат по живо по здраво, кой откъдето е дошъл. Народът не иска да бъде управляван, както досега! И тези, които дойдоха с автобусите в София и бяха изправени срещу всекидневната "разходка по Царя", ще разберат, че пътят на България е европейски. Илюзиите за Белене и други пъти обещания са били само прах в очите. Що се отнася до помощите и социалната политика - с държавна пита и заеми всеки може да я направи. Време е да престанем да се делим, а да изгоним мафията и олигархията далеч от страната ни. Да изберем достойни хора за следващия Парламент, които да започнат новото истинско летоброене на България.

* Авторът е дългогодишен спортен журналист, работил във в. „Народна младеж”