Борисов в Търговище: Етническият мир е особено важен в конфликтни моменти

/ ГЕРБ
Имам само една уговорка с Ердоган - България да има 0% мигрантски натиск на границата. Стиснали сме си ръцете да пазим границата и сме го изпълнили. По време на правителството на ГЕРБ България беше заобикаляна от Балканския път. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на Търговище.
 
Той обясни, че не дължи обяснение на никого, освен  на българските граждани, които трябва да знаят истината. Борисов изтъкна, че ГЕРБ е единствената партия, която никога не е правила коалиция с ДПС. По думите му, няма никакъв шанс и за сформиране на коалиция с ДОСТ. 
 
Лидерът на ГЕРБ осъди нарушаването на добрия тон от страна на Турция като подчерта, че България е Европа. Според Борисов е недопустимо да кажеш, че холандците са фашисти и да използваш заплахи за пускане на 15 000 мигранти на ден в Европа. Той изтъкна, че това е особено притеснително за страната ни, която е външна граница на ЕС. "Етническият мир е особено важен за България. Трябва да живеем помежду си в разбирателство, мир и толерантност. Децата ни трябва да имат равен път на развитие", коментира Бойко Борисов.
 
Борисов бе категоричен, че в ГЕРБ всеки български мюсюлманин, всеки български гражданин, който спазва закона и в сърцето си е българин, е добре дошъл. Бившият премиер акцентира върху това, че ръководеното от него правителство е отпуснало огромна сума целеви средства за развитието на населените места от Кърджали до Силистра - без значение дали кметът е от ДПС, или от ГЕРБ.
 
"Говореше се, че ГЕРБ ще сменя имена, че ще разделяме българските граждани. Но те се убедиха, че правим за тях пътища, обредни домове, училища, улично осветление. Хората в смесените региони ни повярваха и съм убеден, че на тези избори ще ни подкрепят над 100 000 български мюсюлмани. Толерантност, равноправие, спазване на закона - това е силата на ГЕРБ", заяви лидерът на партията.

 
Борисов остро разкритикува поведението на ДОСТ  в смесените региони, където използват за агитация силно религиозна музика. Той подчерта, че българският народ е толерантен, но подобно поведение насажда омраза и разделение сред обществото.
 
Бившият министър-председател посочи, че партията му е направила много за просперитета на смесените региони. "Възстановили сме стотици километри от пътната мрежа. Първо ще направим пристанището във Варна. От Варна до Търговище ще има магистрала. Това ще е пълноводната ръка, около която ще се развие бизнесът в Северна България", каза Борисов.
 
Той изтъкна, че второто правителство на ГЕРБ е заварило 34% контрабанда, сега тя е 7%. "Ще съберем поне още един милиард от борбата с контрабандата и ще завършим магистрала "Хемус", посочи Бойко Борисов.
 
Лидерът на ГЕРБ призова жителите на Търговище да подкрепят листата на ГЕРБ с водач Теменужка Петкова. "Толкова морален човек рядко се намира. Тя е доказан професионалист", каза той.
 
Бойко Борисов бе категоричен, че доброто управление на ГЕРБ няма алтернатива. Той даде пример с правителството на СДС, което е подписало договорите за американските централи. Борисов изтъкна, че това е струвало на българските данъкоплатци 1,3 млрд. лева.
 
"БСП подписаха големия шлем. 1,2 млрд. лева платихме на руската компания за "Белене". 320 000 лева лихва плащахме до декември 2016 г. С дипломация и такт спестихме 90 милиона лихви, след разговора ми с руския президент Владимир Путин. Доведох един по един европейските премиери на границата ни с Турция и ЕК ни отпусна 320 млн. лева помощ. Половин милиард близо сме донесли в България, затова ли сме послушковци", попита той.
 
Борисов коментира, че всички "хейтъри" в дясно са му били министри и знае кой колко може. Лидерът на ГЕРБ пое ангажимент пред присъстващите, че всичко, което е заложено в програмата за управление на ГЕРБ, ще бъде изпълнено.
 

ГЕРБ


Бившият финансов министър Владислав Горанов заяви пред присъстващите, че ГЕРБ е единствената партия, доказала, че може да управлява. "Само за две години БВП нарасна с 15 милиарда и вече е над 90 милиарда. От състояние на свръхдефицит след фалита на КТБ успяхме да направим така, че България да бъде сред първите държави в Европа по икономически растеж. За да има високи доходи и пенсии, е нужен още по-висок ръст в икономиката. И ние знаем как да го постигнем. 1500 лева средна работна заплата и 650 лева минимална работна заплата са постижими. Това не е обещание, а прогноза за това какви показатели може да постигне държавата. ГЕРБ има екип, програма за управление и морал", изтъкна той.
 
Горанов бе категоричен, че в следващ управленски мандат ГЕРБ ще акцентира върху развитието на Северна България с изграждането на магистрала "Хемус". Владислав Горанов призова жителите на Търговище да гласуват с номер 11 в бюлетината за ГЕРБ.

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров изрази благодарността и подкрепата си към ГЕРБ и Бойко Борисов.
05.04.2017

Българите в чужбина трябва да запазят правото си да гласуват, категорични са от БСП

БСП приветства оттеглянето на предложенията за промени в изборното законодателство, ...
05.04.2017

ГЕРБ настоява за незабавно оттегляне на промените в Изборния кодекс

ГЕРБ настоява незабавно да бъде оттеглен и свален от обществено обсъждане законопроектът ...
05.04.2017

Гласуването и в чужбина, и в страната трябва да се улесни, смята външният министър

Трябва да се улесни начинът на гласуване навсякъде, не само в чужбина, а и в страната. ...
05.04.2017

Отмениха искането за уседналост на изборите

Два дни след като предложи въвеждане на уседналост за всички видове избори, Министерството ...
05.04.2017

Лютви Местан настоява за оставки в ЦИК

Главният прокурор Сотир Цацаров и председателят на Върховния касационен съд (ВКС) ...
03.04.2017

Симеонов: Не лягаме и не ставаме с мисълта за министерства

Един от лидерите на „Обединените патриоти“ Валери Симеонов заяви, че преговорите ...
03.04.2017

Ще бие ли звънеца Цецка Цачева и в следващия парламент?

ГЕРБ са започнали сондажи за председател на 44-тия парламент. Въпреки очакванията, че ...
03.04.2017

КНСБ иска бързо съставяне на стабилно правителство

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) иска бързо формула за съставяне ...
02.04.2017

Вижте кои 15 ще представляват Варна в парламента

Централната избирателна комисия обяви окончателния списък с имената на новите 240, ...
02.04.2017

Вижте пълния списък на новите 240, които влизат в парламента

Край на разместването в листите. Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви окончателния ...
31.03.2017

Борисов влиза в НС като депутат от Пловдив, Бъчварова с място в парламента

Бойко Борисов ще влезе в Народното събрание не от столичния 25-и МИР, а от Пловдив-град, ...
31.03.2017

"Да, България" вече е регистрирана като политическа партия, Христо Иванов без брада

С днешна дата ПП „Движение "Да, България“ е вписана в регистъра на партиите на Софийски ...
31.03.2017

Бойко Борисов: Решенията на ГЕРБ не се подлагат под съмнение

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в профила си във Facebook, че освен поздравленията, ...
31.03.2017

Започнаха разговорите за съставяне на правителство

Лидерите на "Обединените патриоти" Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров ...
30.03.2017

Хасан Азис се отказа от депутатско място, остава кмет на Кърджали

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, който бе кандидат за депутат на ДПС от Кърджалийски ...
30.03.2017

Президентът увери, че парламентът ще бъде сформиран в законовия срок

Ще свикаме новото Народно събрание в законно установения срок, който е до месец, но ...