В Общинската избирателна комисия (ОИК) е постъпила жалба за купуване на гласове във видинското село Синаговци, избирателите в селото гласуват в СИК номер 110 в сградата на местното читалище. В момента  жалбата се проверява. Това каза за секретарят на ОИК Иван Перчински.

Жалбата е подадена във Видин срещу кметският наместник на село Синаговци за купуване на гласове. По информация от жители на село Синаговци, настоящият кметски наместник обхождала съселяните си с тефтер, пълен със списъци и таблици, като агитирала срещу заплащане да се гласува за определен стар-нов кандидат за общински кмет.

Избирателната активност във Видинско към 16:00 часа

В жалбата се посочва, че в СИК 93, членовете на комисията са допуснали мъж да гласува с три бюлетини - за кмет на община, за общински съветници и кмет на кметство, макар че лицето не е било включено в избирателните списъци.

Другата жалба е, че видински превозвач, който извършва обществен превоз по договор с община Видин, е облепил автогарата си с агитационни материали на определен кандидат за кмет и общински съветници. Агитационни материали са поставени и в автобусите, които извършват обществен превоз.

От ОИК съобщиха,че се проверяват получените сигнали и жалби.
Агенция "Фокус"