/ NOVA
Едно от най-красивите лица в българския ефир се завърна като водещ на новините на NOVA. Преди година и половина Марина Цекова даде живот на дъщеричката си Тамара. Пред DarikNews синеоката красавица разказа за новото начало и трудностите, които среща като работеща майка.

„Месец след завръщането ми на работа продължава да е трудно. Физически съм в телевизията, но емоционално съм и вкъщи. Часовете от деня все още са свързани с дневния ритъм на дъщеря ми. Предполагам, много от майките, които четат това, ще ме разберат. Хубавото е, че Тамара се чувства добре и без мен. Не крия от нея, че отивам на работа. Тя вече разбира и приема с онази уникална детска мъдрост, че понякога няма да ме има. Всяка сутрин ме изпраща с усмивка и най-милото „чао-чао“ на света. Безкрайно благодаря на майка ми, че ми подарява това спокойствие, като се грижи за нея, заяви водещата.

Марина споделя, че все още търси баланса между работата и задълженията си като родител. Надява се, че скоро ще може да се върне на терен и да отразява събитията на деня от първо лице.

„Броя минутите си по-внимателно от всякога. Обичам работата си, но за да стане взаимно, трябва да се отдадем една на друга. В същото време искам семейството ми да има време с мен – вярвам, че това е важно и за трима ни. Оттук насетне никога няма да е достатъчно, но се старая много“.

„Основното предизвикателство сега е да намеря баланса. Освен водещ на Новините, продуцирам и документалното предаване „Темата на NOVA“. Надявам се да имам
време да се върна и на терен, защото дългият престой в студиото заглушава пулса на журналистическата работа“, разказа Марина Цекова.

NOVA

Чаровната водеща не обича похвалите и смята, че те са особено опасни за журналистите. Чете с удоволствие новините, които дават надежда, особено когато надеждата е за повече справедливост.

„Получавала съм отличия за работата си като журналист, но се опитвам да не се фокусирам върху похвалите. Това е опасно за хората в нашата сфера. Работата ни е за другите, а когато я насочиш към себе си, смисълът на професията се изкривява в грешна посока“, смята тя.

Признава, че пандемията и последвалата я карантина се е отразила сериозно на семейството й, но и че това време ще й липсва.

„В началото беше тягостно, защото кризата и затварянето на света около нас сериозно се отрази на семейството ми. Но един ден седнахме с мъжа ми и решихме, че начинът, по който искаме да се справим със ситуацията, зависи от нашия личен избор. Предпочетохме да приемем кризата като възможност. Да сме повече и по-дълго заедно тримата, възобновихме отдавна позабравени планове, наваксахме с книгите и филмите. Когато разхлабихме мерките, усетихме, че до известна степен това време ще ни липсва“, разкрива чаровницата.

Водещата на новините на NOVA не спазва специален режим, за да е винаги във форма. Поддържа вътрешния си мир, като не се поддава на лошите мисли.

„Намирам баланс между това, което искам, и това, което трябва. Разсъждавам много и за мислите, които допускам до себе си. Чистотата отвътре избива навън. Стремя се към нея“.

NOVA

Марина Цекова не прави планове за бъдещото, но се надява през октомври да сбъдне мечтата си и да види Северното сияние. Със семейството си отлагат бленуваната екскурзия заради пандемията. Очаква с нетърпение и сватбата на брат си Георги.

„За първа година единственото сигурно за лятото е неговият край. През октомври се отправяме на лов за Северното сияние. Това ни е семейна мечта от години, коронавирусът ни я отне за кратко, но се надяваме началото на есента да е по-здраво, а границите - окончателно отворени. С огромно нетърпение чакам и сватбата на брат ми Георги. Понякога имам усещането, че се вълнувам повече от него“, сподели Цекова.

Към днешна дата водещата няма почти никакво свободно време и това я прави безкрайно щастлива.

Ако трябва да опише себе си с една дума, то тя би била „куратор“.