Дели Алън
Дели Алън / Дарик Радио
„Отмъстителите: Война без край“
99164
„Отмъстителите: Война без край“
  • „Отмъстителите: Война без край“
Българска актриса участва в един от най-успешните филми на годината - „Отмъстителите: Война без край“.

В нашумялата лента очарователната Дели Алън е част от образа на Уанда Максимоф (Алената Вещица) като дубльорка на актрисата Елизабет Олсън, която изпълнява ролята.
Дели Алън разказа в ефира на "Дарик кафе" интересни случки зад кадър, за снимките в Единбург, за ефектите, опасните каскади, както и любопитни истории около Крис Евънс, Елизабет Олсън, Пол Бетъни:

Истински филмов феномен - „Отмъстителите: Война без край“ (СНИМКИ)

"Първоначално ми казаха, че имат нужда от дубльор за Скарлет Йохансон, но след това се оказа, че тя е ще бъде с личен дубльор. Предложиха ми да бъда дубльор на Елизабет Олсън, а и приличам повече на нея, имам същите мерки. Взех си някакъв бърз билет, прелетях, пробвах костюма и станах част от екипа за двата месеца, в които снимаха в Единбург.

Ти не си минала кастинг, директно са те взели?

Да

Това е мега световна продукция. С кого се видя там, какво представляваше работата?

Снимахме само нощно, тоест от пет следобед до пет сутринта, тъй като имаше доста голям шум и фурор. „Мери Лу“ беше кодовото име на филма. Всички големи продукции работят с кодово име и имаше табелки, че се снима „Мери Лу“. Но някой разбра и издаде, че се снима „Отмъстителите: Война без край“

Отмъстителите: Война без край
Форум Филм България

Първо бяха две седмици, в които бяхме с така нареченият по-малък екип, направиха се по-опасните каскади, които изискваха  чупене на стъкла, големи въжета, премятания , скачания. Аз нямах чак толкова много работа, тъй като Елизабет Олсън все още не беше там. Бях с екипа, имах възможност да съм на терен, да виждам как се работи.

Дишаше голямата продукция...

Тогава снимахме няколко дни с дубльора на Пол Бетъни една от сцените, в която те се разхождат и си говорят. Повечето ми работа беше "стенд ин". Трябва да има някой, които да има прилика с актьора, за да нагласят осветлението, камерата, не може да се губи време.
Имаше ли част от теб във филма?

Има някъде, отзад нещо. С перуката, но повече помагах за създаването на проекта, не толкова на камерата.

Това е достатъчно интересна и важна работа. Със самата Елизабет Олсън видяхте ли се?

Тя дойде и се запозна с мен. Две седмици снимахме каскадите, след това вторият екип си тръгна, останахме дубльорите, които се занимаваха с каскади, и тогава дойдоха всички актьори, които бяха в Единбург - Крис Евънс, Елизабет Олсън, Пол Бетъни. Два месеца се снимаха 5 минути от филма.
Това наистина е успех. За един актьор са отворени врати. Какво значи за теб това?

Ходя на кастинги, главно за американски продукции. За мен това да си дубльор и "стенд ин" е най-близо до това, което можеш да стигнеш преди голяма роля във филм. Точно затова приех такъв проект. А съм и страхотен фен на „Марвел“ . Точно тогава гледах всички филми - от началото до края. Това ти дава възможност да видиш как работят големите имена, да видиш какво се случва, да се запознаеш с режисьори, до които много трудно можеш да стигнеш.
Много трудно е да вземеш роля в такъв филм като „Отмъстителите: Война без край“. Да бъда част от екипа беше най-близкото, до което мога да стигна. Братята Русо ми бяха на една ръка разстояние, поздравявахме се, виждах как насочват актьорите, как работят и беше изключително интересно.

Ти си се учила в действие?

Да, на всичкото отгоре си е работа и се заплаща. Беше страхотно преживяване.

Дели Алън с водещия на Дарик кафе Михаил Дюзев
Дарик Радио

За какви персонажи те търсят?

Имам някои кастинги за източноевропейки, но като цяло ме пращат за американски проекти, най-вече за 16-годишна, което за мен е комплимент. В момента се наслаждавам на този тип, а и повечето неща, които се кастват в Англия за моята група са точно такъв тип - американски ученички, студентки.

Остава ли ти време да гледаш нещо?

Когато имам време гледам „Междузвездни войни“, „Марвел“, Пришелецът 2, такива филми, които трябва да бъдат гледани на голям екран.

Какво мислиш за телевизията и сериалите?

Нямам телевизор вкъщи. Следя само един сериал на лаптопа.

И още:

За 3 дни на екран „Отмъстителите: Война без край“ стана най-гледаният филм у нас

Най-запомнящите се злодеи на „Марвел“ (СНИМКИ)

„Отмъстителите: Война без край“ влезе в Топ 5 на най-гледаните филми в историята

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук