35-годишният Никола Маринов е задържан заради измами, като в продължение на 10 години той използвал различни самоличности-прокурор, пилот, автомобилен състезател, служител в посолство.

Мамел хората и по телефона като се сближавал с тях, а после казвал, че му трябват пари, които никога не връщал.

Брокерът на недвижими имоти Надежда Дойчева е сред измамените. Миналата година Маринов се свързва с нея по телефона по повод обява за къща под наем в Банкя, разказва жената пред NOVA.

Мъжът се представил за пилот, състезател, олигарх, чийто баща бил вторият в Русия, който разполага с много средства. Брокерът предлага къща за оглед, а той на нея-работа.

Разказва й, че вторият му баща е основателят на „Роснефт”, а семейството има много имоти у нас и предложил тя да отговаря за тях. Проверка в Имотния регистър обаче показала, че това не е вярно.

Никола Маринов е задържан за 72 часа, предстои съдът да разгледа искането на прокуратурата да го остави за постоянно в ареста.

Освен за имотите, се оказва, че Маринов лъже и за автомобилите си, а друга негова жертва разказва, че от нея е искал 200-300 лева, за да съдейства на сина й да си вземе изпити в университета.

Надежда Дойчева създава група във Facebook, в която събира всички, които някога са били подведени от Никола Маринов. Така се запознава с Анна Бундаревска - бивша съпруга на Никола Маринов, която остава с психически и физически травми, както и с куп задължения.
 
 
 
NOVA