Онлайн търговци обещават гладка и стегната кожа за броени дни. Магичните свойства на т.нар. „серум на младостта” се рекламират в десетки сайтове в интернет. Обещанието е, че благодарение на продукта бръчките ще изчезнат за 21 дни.

В търсене на най-доброто за своята кожа потребителят Милена Николаева също е попадала на безброй варианти, които пазарът за подмладяване предлага, но очакваните резултати не идвали.

„Това, че всеки има достъп до социалните мрежи дава възможност да се продават продукти със съмнителен произход. Аз самата съм попадала на много странни реклами”, разказва жената пред NOVA.

Преди дни вниманието й привлича рекламата, според която т.нар. „серум на младостта” ликвидира бръчките за броени дни и връща биологичната възраст на кожата с 15, 20 и дори 25 години. Обещанието за ударни резултати в кратки срокове обаче я усъмнява. Затова и преди да провери ефекта от вълшебния продукт, търси съвет от лекар-специалист.

„Такива резултати биха могли да бъдат постигнати единствено с оперативна намеса. Определено се предлагат продукти, които не са лицензирани, продукти, които са без етикет, без съдържание и е добре да се проверяват преди да се употребяват”, каза естетичният дерматолог Велислава Томова.

Според регистрирани производители и търговци на козметика вълшебният крем не отговаря на нито едно от изискванията в европейските регламенти, а нарушенията при предлагането му са десетки.

Купувайки тези продукти, не само няма да се лишим от бръчките, но може да жертваме и здравето си, предупреждават експертите.
NOVA