Журналисти участваха в залесяването на „Айдушкото сборище”
Журналисти участваха в залесяването на „Айдушкото сборище” / netinfo
За пета поредна година журналистите от местните и от централните медии в Ловеч и в Троян участват в залесяване по повод на Седмицата на гората, съобщи БTA.  

По пътя от Троян към прохода "Беклемето" в местността "Айдушкото сборище" вече се е оформила журналистическата гора, която служителите от Държавното лесничейство в Троян грижливо са оградили, за да запазят младите дръвчета край пътя. Заедно с журналистите в залесяването се включиха Сурай Велиева – областен управител, кметът на Троян Дилян Енкин и началникът на Регионалното управление на горите в Ловеч Павли Богдански.

През тази година на територията на управлението в Ловешка и в Плевенска област ще бъдат залесени 1905 дка. Подготовката на почвата за залесяване ще бъде направена на 3230 дка, а попълването на горски култури ще бъде извършено на 464 дка.

През миналата година в горските разсадници на Регионалното управление на горите са били отгледани 3 000 000 фиданки, от които 2 800 000 са семенници за залесяване.

Само през Седмицата на гората от Районното управление на горите ще бъдат раздадени на фирми, организации и на отделни хора, които искат да се включат в залесяването, над 10 000 фиданки.