Погром в центъра на Велико Търново. Маскиран мъж потроши магазин за дрехи на главната улица в старата столица, предава NOVA.

„Точно такова нещо не съм очаквал, че ще се случи. Това е човек, който от един месец заплашва мен, семейството и служителите ми. Руши наша собственост. Все обаче дребни неща - идва, казва, прави нещо и си тръгва. Полицаите не могат да го хванат на място”, разказа собственикът на магазина Красимир Кънев.

Екшън във Велико Търново: Маскиран с бухалка потроши магазин (ВИДЕО)

Той обясни, че извършителят е работил в дома му от около шест месеца като строител. „Всичко си вървеше нормално. Една сутрин ми каза, че повече няма да работи. Разплатихме се.

Познавам го от около две години, не е имало напрежение. От онази сутрин, когато стана нещо и започна да създава проблеми. Идваше по наши обекти и се държеше като началник пред работниците ми”, добави Кънев.

Собственикът на магазина обясни, че погромът над магазина е продължил около 10 минути. Той благодари на полицията за съдействието.

„През времето, което работеше при нас, не сме видели изблици на гняв или агресия. Имах го за син и съм му помагал. Възхищавах му се, че е на 25 години и работи. Абсолютно всичко му е платено”, уточни Кънев.

Извършителят запалил и огън пред офис на Кънев в Горна Оряховица.
nova.bg