Не е загуба, това е началото на един оздравителен процес. Така зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров коментира новината, че около 50 членове от пернишката организация на БСП, включително и кметът Станислав Владимиров, напускат партията.

"Не сме изненадани, тъй като това е едно последователно поведение на пернишката организация в последните месеци и години, последните избори, когато в крайна сметка се бе превърнала в един придатък на общинската администрация. Не е загуба, това е началото на един оздравителен процес. Тези хора така или иначе от много време не се чувстват като част от БСП, не работят за БСП. Показват го резултатите от последните няколко парламентарни избори, където е видно, че работят за други политически сили", заяви Зафиров. 

Кметът на Перник Станислав Владимиров напуска БСП

На въпрос дали други структури в БСП са заявили желание да напуснат партията, зам.-председателят на Левицата отговори: 

"Нямаме такава заявка, но е важно да се каже, че тези хора, освен партията, трябва да напуснат и постовете, на които са избрани, благодарение на тази партия, тъй като БСП не е брошка на ревера, която можеш да закичиш на ревера, тогава, когато имаш интерес от това. Те в момента причиняват едно огромно разочарование на своите избиратели, на хората, които са ги избирали. Тъй като често спекулират с думата достойноство мисля, че най-достойно е да напуснат постовете, на които са избрани", призова Зафиров. Запитан дали има предвид кмета на Перник Станислав Владимиров, той отговори лаконично:

"Любимият кмет на Бойко Борисов", отговори Зафиров.