Кметът на Перник Станислав Владимиров напуска БСП, информира БНР.

Станислав Владимиров, който е сред първите социалисти, противопоставили се остро на лидера Корнелия Нинова, напусна Националния съвет още през миналото лято. 

Сега Владимиров напуска и БСП. "Това не е моята партия", коментира кметът. Той няма да вземе участие в следобедната пресконференция в местната централа на столетницата, но е категоричен, че на последния скандален конгрес на БСП чашата е преляла. "Аз повече в това не мога да участвам", каза Владимиров.

БСП отхвърли предсрочното отстраняване на Нинова, изключиха Добрев и Витанов от партията

По предварителна информация младежкото обединение, чийто бивш лидер е изключеният по време на конгреса Мартин Жлябинков, също ще напусне БСП. Очаква се от столетницата да си тръгнат и немалка част от жените социалисти. Ралица Андреева, която е председател на групата съветници на БСП в Перник, също бе сред изключените на конгреса.

Бившият министър на отбраната Ангел Найденов прекратява членството си в БСП

В събота бившият министър на отбраната Ангел Найденов също обяви, че прекратява членството си в БСП. На Конгресът на БСП в събота, от партията бяха изключени общо 13 социалиста, сред които евродепутатът Петър Витанов и Кирил Добрев, заради "опорочаване на Конгреса", мотивираха се от левицата.

На пресконференция по-късно днес се очаква решението си да напуснат столетницата да обявят областният лидер Валентин Петков и общинският председател Стефан Кръстев.
БНР