Задържаха поредните телефонни измамници
Задържаха поредните телефонни измамници / снимка: Sofia Photo Agency
Задържаха поредните телефонни измамници
21763
Задържаха поредните телефонни измамници
  • Задържаха поредните телефонни измамници

Заловиха двама телефонни измамници от Стара Загора, след опит да изнудят 82-годишна жена от с. Коларово. Жената е трябвало да предаде  три хиляди лева на мним адвокат.

Мнимият адвокат Георгиев позвънил на домашен телефон на възрастна жена от радневското село Коларово. Той обяснил на пенсионерката, че внукът й е предизвикал катастрофа, при която е пострадало дете. Мъжът предупредил бабата да не споделя с никого и поискал 3 хиляди лева.

С помощта на съседи, жената събрала около 1300 лева, а мнимият адвокат обещал да осигури останалите средства  и изпратил "негов човек" да вземе парите.
Възрастната жена отишла на уговорената среща, но в същото време една от съседките й се досетила, че става дума за телефонна измама и с помощта на съселяни и младши полицейския инспектор на селото, на място  е заловен 41-годишният телефонен измамник от Стара Загора. По-късно е задържан и съучастникът му, а в  хода на разследването е установено, че двамата са посредничили при осъществяване и на други измами в Старозагорско.

Други новини от Стара Загора