Георги Генов
Георги Генов / МВР
44-годишният Георги Генов, който бе издирван от полицията за убийството на съпругата си Катя, е заловен тази сутрин във вила край село Мухово, в района на язовир „Тополница“, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Мъжът е успял да се придвижи с колата си до безлюдната местност, още докато е траела полицейската блокада в град Пещера, където е извършено престъплението. Предполага се, че има помощници, чиято самоличност ще бъде изяснена в хода на разследването.

Мъж уби съпругата си с нож в Пещера, издирват го (ВИДЕО)

Убийството бе извършено в петък след 19,30 часа на оживено кръстовище в Пещера. Граждани подават сигнал, че на мястото лежи жена в безпомощно състояние. На място пристигат полиция и екип на Спешна помощ. Установяват, че жената е намушката няколко пъти с нож. Тя умира на път за болница в линейката от раните си.

Според свидетели всичко това се е случило след скандал между 41-годишната жена и съпруга й, който успял да избяга от мястото с лека кола. Оттогава е обявен за издирване, но едва тази сутрин от МВР официално разпространиха негова снимка и на автомобила му.