За пръв път държавата е така методична срещу купуването на гласове
За пръв път държавата е така методична срещу купуването на гласове / снимка: Sofia Photo Agency
По 99 от сигналите в полицията за купуване на гласове са съставени протоколи и разпореждания, а по съответната нормативна база от Закона за МВР вече има 154 санкционирани лица, съобщи в „Пропаганда” по Дарик радио вътрешният министър Румен Петков.

„В Национална служба „Полиция са получени 282 сигнала за нарушения, от тях едва 35 след проучване са приети за неоснователни. Избори не се купуват от вчера, но за пръв път държавата така методично тръгва с целия си ресурс в борбата с този тежък цирей на обществото. Фактът, че в Национална служба „Полиция” са получени толкова сигнали е изключително показателен за доверието, което хората имат в полицията”, коментира Румен Петков.

„По данни на ВКП в прокуратурата на територията на страната са получени 197 сигнала за нарушение. По 13 от тях са констатирани достатъчно сериозни данни и работата продължава, по 99 от сигналите в полицията са съставени протоколи и разпореждания по съответната нормативна база от закона Министерството на вътрешните работи, вече имаме 154 санкционирани лица, а по 148 от сигналите работата е продължена”, обясни министър Петков.

Целия разговор с Румен Петков чуйте в прикачения звуков файл.