/ БТА
Жена в тежко състояние е транспортирана с хеликоптер от Велинград до София. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

70-годишната пациентката е с черепно-мозъчна травма, получена по-рано днес, вследствие на падане. Първоначално жената е настанена в Многопрофилна болница за активно лечение - Велинград, но след преценка на медицинските специалисти е подаден сигнал за необходимостта от преместване в лечебно заведение с по-високо ниво на компетентност. 

Дежурният медицински екип – д-р Динко Щилянов и медицинска сестра Нина Минкова, са се отзовали на сигнал, подаден към Координационната централа на Центъра за спешна медицинска помощ по въздух в 11:55 ч. Хеликоптерът, пилотиран от капитаните Велин Андреев и Васил Вълков, е излетял в 12:23 ч. и 32 минути по-късно пристига във Велинград.

Жената е транспортирана до мястото на кацане, където в 13:15 ч. е поета от медицинския екип в хеликоптера. В 14:00 ч. хеликоптерът каца на площадката на столичната болница „Света Анна“, където екип на спешното отделение поема 70-годишната пациентка.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня