/ ThinkStock/Getty Images
През нощта ще преобладава ясно, в сряда - слънчево време. По-значителна ще е облачността в Северозападна България, а сутринта в западните райони на Дунавската равнина ще се образува мъгла. Ще духа слаб североизточен, в източните райони - умерен северен вятър. Сутринта ще е мразовито, с минимални температури между минус 9 и минус 4 градуса, а дневните ще достигнат от минус 2 до 3 градуса.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и вече ще е по-високо от средното за месеца.

Какво ще бъде времето до края на януари?

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността преди обяд в крайните северни и южни райони. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са от 0 до 3 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Климатолог прогнозира по-мека зима

Над планините ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има преди обяд над масивите от Западна България. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3 градуса, на 2000 метра - около минус 8 градуса.

Каква зима ни очаква според дългосрочните прогнози?

В четвъртък и в петък в планините и планинските райони ще бъде слънчево. В равнинната част от страната на места ще се образува мъгла или инверсионна облачност. Сутринта ще е студено, с минимални температури между минус 12 и минус 7 градуса, в отделни райони - и по-ниски; максималните ще са предимно между минус 1 и 4 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg