/ ThinkStock/Getty Images
През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Сутринта ще е студено с минимални температури - предимно между 1 и 6 градуса, и на места ще има слаби слани. През деня в петък ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, предимно висока. Вятърът ще се ориентира от изток- югоизток и ще е слаб. Дневните температури ще продължат да се повишават, а максималните ще са между 19 и 24 градуса.

Времето до края на месеца: хладни сутрини, но слънчево и без вятър през деня

По Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни над южните райони. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са 18-20 градуса. Температурата на морската вода ще е 21-23 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще е слаб - до умерен. Ще се затопли, а максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

ГАЛЕРИЯ: МАГИЯТА НА ЦВЕТОВЕТЕ ПРЕЗ ЕСЕНТА

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще доближи средното за септември.

времето есен
ThinkStock/Getty Images

 събота, 29 септември, ще преобладава слънчево време. От юг-югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява и след обяд в Южна България ще започнат валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 20 и 25 градуса.

В неделя, 30 септември, ще преобладава облачно време и на много места ще има превалявания от дъжд. Ще продължи да духа предимно умерен вятър от изток-североизток. Дневните температури слабо ще се понижават, а сутрешните ще са сравнително високи.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА