Боксьорът Кубрат Пулев излиза тази вечер в зала „Арена Армеец” в един от най-големите двубои в кариерата си. Негов съперник на ринга е Хюи Фюри, а залогът е званието претендент №1 на IBF и сигурен мач с шампиона Антъни Джошуа.
 

БГНЕС


Кубрат Пулев в Gong.bg: Трябва да побеждаваме, а не да показваме мускули

До този момент и Пулев, и Фюри, са играли по един двубой за световна титла. Именно в тези срещи и двамата записаха и единствените си поражения. Кобрата загуби от Владимир Кличко през 2014 г., но оттогава възвърна позиции с победи над Джордж Ариас, Морис Харис, Дерек Чисора, Самуел Питър и Кевин Джонсън.
 
Единствената загуба на 24-годишния Фюри пък дойде след спорно съдийско решение срещу Джоузеф Паркър през септември 2017 г. По-рано т.г. Фюри победи Сам Секстън и стана шампион на Великобритания, което бе негова победа №22.
 

БГНЕС


В седмиците преди двубоя двамата демонстрираха уважение един към друг, но в същото време и увереност в успеха. Очакванията са за пълни трибуни, като Фюри също ще има своята агитка.

НА ЖИВО в GONG.BG: Галавечерта в „Арена Армеец“

Прогнозите на специалистите са доста разнопосочни, а много от тях предвиждат двубоят да премине през пълния си формат от 12 рунда.
 

netinfo


Това обаче няма да бъде единственият двубой в зала „Арена Армеец”. Българските фенове ще станат свидетели на общо четири двубоя за титли. Цялата галавечер включва 10 двубоя, като на ринга ще се качи и Тервел Пулев. Той ще срещне италианеца Леонардо Брицезе в мач за европейската титла в полутежка категория.
 
Повече за боксовите двубой четете на Gong.bg

Цялата галавечер можете да гледате по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA като прякото предаване започва в 19.30 ч. В GONG.BG може да следите случващото се в залата.
gong.bg