/ БГНЕС
Влак блъсна автобус с работници в Симеоновград
97415
Влак блъсна автобус с работници в Симеоновград
  • Влак блъсна автобус с работници в Симеоновград
Товарен влак блъсна автобус с пътници на неохраняем жп прелез в Симеоновград. Петима души са ранени. Според лекарите няма опасност за живота им.
 
Малко след 17 часа товарен влак, който се движел с много бавна скорост, се блъснал в автобус, пълен с работници от ТЕЦ "Марица Изток 3". Следовател изяснява как точно се е случил сблъсъкът.

Такси се удари във влак на ЖП прелез Кочериново

влак Симеоновград
БГНЕС


влак Симеоновград
БГНЕС

50-годишният Драгомир Димитров, който е ранен, говори пред Дарик от спешното отделение: "Изглежда шофьорът нещо се заблуди. Не можах да разбера какво става. По принцип не минаваме от там. Удари ни влакът и ни завъртя на една страна. Влакът спря бързо".
 
От БДЖ обясниха, че машинистите не са се движили с висока скорост, защото в този участък видимостта е изключително ограничена. Експертът от железницата Димитър Цанчев заяви: "Машинистите са карали със скорост под позволената - между 20-25 км в час при позволени 40 км в час. Просто тук момчетата много внимават, защото от дясната страна нямат видимост".

Влак помете автомобил, шофьорът преминал при спусната бариера (ВИДЕО)

влак Симеоновград
БГНЕС


Катастрофата е станала на 50 м от автогарата в Симеоновград. Живеещите наблизо казват, че непрекъснато изживяват стрес при преминаването на жп композиции. Те са убедени, че ако влакът се е движил с 10 км в час по-бързо, сблъсъкът можеше да има фатални последствия.