Бюджетът включва в себе си и планира 5,8% от БВП за капиталови инвестиции, заяви зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси
Опозицията играе на тънката струна със страховете на хората. Това коментира зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Венко Сабрутев в ефира на NOVA във връзка с предупрежденията относно финансовата рамка на страната.

„Бюджетът включва в себе си и планира 5,8% от БВП за капиталови инвестиции. Трябва да си отговорим каква България искаме - на растежа, на високите скорости и доходи или такава, каквато е сега - тъпчеща на едно място”, добави той.

За да се развива страната Сабрутев посочи, че са необходими инвестиции. Призова да се погледнат развитите икономики и техните практики. „Дефицитите, които те са заложили, са повече от 5,5%. В САЩ залагат над 7% дефицит. Истината е, че без инвестиции нищо не може да се промени”, каза още зам.-председателят на финансовата комисия.

България не е бедна държава, тя е безобразно крадена, смята Сабрутев и уточни: „Всички социални разходи, които са планирани в бюджета за 2022 г. , се покриват от приходната част. Ние не планираме да вземаме заеми, за да правим социални разходи. Планираме дефицитът да бъде инвестиран в капиталови разходи. Да може да изградим необходимата инфраструктура на страната и да инвестираме в хора, в здравеопазване и образование”, категоричен е той. 
 
NOVA