/ БГНЕС
Комисар Костадинов препоръча шофьорите да закрепват по-здраво номерата си, като за целта използват рапидки, вместо масовите пластмасови държатели
След поройните дъждове и наводнения последните дни в София, въпросът за това какво да правим, ако номерът на колата ни изчезне в бурята, стана изключително належащ и актуален поради зачестилите такива сигнали.

В столичния КАТ само днес са върнати пет регистрационни табели, намерени на улицата. Органите на реда се свързват със собствениците и им ги предават. В социалните мрежи също се публикуват снимки на намерени табели.

"При нас днес бяха донесени пет номера от граждани, които бяха върнати на техните притежатели. Така няма нужда от пререгистрация на автомобила, иначе правилото е щом го няма единия номер, да се обяви в районното за изгубен или откраднат и съответно да дойде при нас, за да му бъдат издадени нови регистрационни номера и нови талони". Това заяви пред журналисти началникът на отдел Пътна полиция ком. Любомир Костадинов по повод случаите на увредени или изгубени при урагана в столицата регистрационни табели на МПС.

"При нас за момента няма официално подаден сигнал, че някой си е изгубил номера. Но по принцип това се прави в районните управления", доппълни той.

"Срещу една разписка получава номера си и няма нужда от пререгистрация на автомобила. Ако обаче номерът е смачкан или повреден, но все пак се вижда и може да се идентифицира автомобилът, фирмата BMW извършва такава услуга – отива се там на място и се изважда нов номер", каза още той и добави, че пререгистрацията струва около 30-40 лева.
 
Комисар Костадинов посъветва водачите да закрепват номерата на автомобилите си с рапиди.
 
 
Брифинг на КАТ

Брифинг на КАТ

Публикувахте от Новините на NOVA в Сряда, 8 юли 2020 г.