/ БГНЕС
Движението в тръбата на тунел "Витиня" в посока Варна на магистрала "Хемус" ще бъде спряно в сряда - 22 ноември, от 9.00 до 16.00 ч. Ограничението е за извършване на изпитвания на носимоспособността на мостовото съоръжение веднага след тунела, което беше ремонтирано през последните месеци, съобщи пресцентърът на Агенция "Пътна инфраструктура".
 
По време на изпитването автомобилният трафик се пренасочва двупосочно в тръбата за София. Тежкотоварните МПС над 10 т продължават да преминават по задължителния обходен маршрут по пътя Ботевград - София.
 
Ремонтът свърши, без ограничения за трафика на коли в тунела "Витиня"

В посока Варна движението се отклонява от пътен възел "Витинска река" при 30-ти км на магистралата по пътя София - Ботевград. Трафикът за Варна се връща обратно на магистрала "Хемус" при пътен възел "Ботевград" на 47-ми км.
 
За пътуващите към София движението се отклонява при 35-ти км чрез временна връзка по пътя Ботевград - София. Трафикът се включва отново в автомагистралата при п.в. "Витинска река" при 30-ти км.
 
Задължителният маршрут за МПС над 10 т, пътуващи по направлението Видин - София от областите Видин, Монтана и Враца до София е път I-1 - път II-16 при с. Ребърково - Своге - София.