В ГЕРБ мислят за осъдителна декларация срещу депутатите, контактували с Красьо
В ГЕРБ мислят за осъдителна декларация срещу депутатите, контактували с Красьо / снимкa: Sofia Photo Agency
В ГЕРБ мислят за осъдителна декларация срещу депутатите, контактували с Красьо
23586
В ГЕРБ мислят за осъдителна декларация срещу депутатите, контактували с Красьо
  • В ГЕРБ мислят за осъдителна декларация срещу депутатите, контактували с Красьо

В ГЕРБ ще обмислят дали да предложат в декларация да бъде осъдено поведението на депутатите, уличени в контакти с бизнесмена Красимир Георгиев. Това съобщи съпредседателят на ПГ на партията Искра Фидосова пред журналисти в НС. По думите й може би трябвя да се върви към дискусия за необходимостта от закон за лобизма:

„Вместо да се занимават ежедневно с оронване престижа на Народното събрание и на депутатите, които работят, нека да отговорят какво е разговарял Кирил Добрев, г-н Лютви Местан с Красьо Черния и защото те имат разговори и sms-си с този човек, за който всички знаем в какви схеми е включен и какво се случва. Чух, че Кирил Добрев и Лютви Местан са направили изказвания и твърдят, че не го познават. Това, което е изнесено официално като информация, показва, че има специални разузнавателни средства по надлежния ред, спазвайки закона и там има достатъчно информация, че е имало такива разговори и такива sms-си. Оттук нататък ще трябва да го обясняват по надлежния ред в прокуратурата и в съда".

Запитана какви действия ще бъдат предприети Фидосова каза: „Като действия от гледна точка на парламента освен да осъдим тяхното поведение с изявление или под формата на декларация или някакво изказване, няма какво друго да направим. Това ще го обсъдим с колегите и след това ще ви уведомим.

На въпрос, че е възможно Красьо може да набере всеки, Искра Фидосова коментира: „ Не работим в момента върху такъв закон. Ние сме го коментирали и аз лично смятам, че дойде време да се постави тази тема за обсъждане и, ако постигнем обединения консенсус да се започне да се работи върху такъв закон, тъй като непрекъснато се правят и много спекулации. Има хора, които наистина злоупотребяват, но няма нищо лошо да говорим за лобизъм, когато става въпрос за обществени интереси. Това не е проблем и не е нарушение на закона".