Единият от учениците, нападнали таксиметров шофьор, е шампион по бокс
95639
Единият от учениците, нападнали таксиметров шофьор, е шампион по бокс
  • Единият от учениците, нападнали таксиметров шофьор, е шампион по бокс
31-годишен таксиметров шофьор от Ямбол е прострелян от двама ученици. Двете момчета - Симеон Димитров на 18 години и Костадин Стоянов на 14 години, са искали да вземат дневния оборот и да откраднат колата.  Нападателите ще бъдат съдени за въоръжен грабеж и опит за убийство.

Простреляха таксиметров шофьор в ямболското село Дражево

Екшънът се разиграл снощи, около 18.20 часа край гробищния парк в близкото до Ямбол село Дражево. Таксиметровият шофьор е бил изпратен от диспечера на компанията след поръчка. Клиентите били двама тийнейджъри на 14 и 18 години, съобщи зам.-шефът на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова. Тя обясни, че двете момчета са се сговорили предварително да вземат оборота на шофьора, а опитът за убийство е бил извършен с въздушна пушка, преправена в огнестрелно оръжие. Използвани са и газов пистолет, а също така и нож, обясни тя.

Простреляният шофьор се обадил на баща си, който пък повикал линейка. Мъжът е бил откаран в ямболската болница, където му е направено спешно кръвопреливане и е стабилизиран.

По-рано бе съобщено, че между двамата извършители е имало скандал и единият бил с прорезна рана.

Ямболски полицаи задържаха извършителите на нападението над таксиджия

Тийнейджърите са задържани за 72 часа, предстои да бъде поискана постоянна мярка "Задържане под стража".

Двамата са възпитаници на ямболското спортно училище и тренират бокс, като 18-годишният е шампион за младежи на страната в категорията си.

За тежкото умишлено престъпление Наказателният кодекс предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.