Тройната коалиция иска да остави следващото правителство в патова ситуация
Тройната коалиция иска да остави следващото правителство в патова ситуация / снимкa: Sofia Photo Agency
Тройната коалиция иска да остави следващото правителство в патова ситуация
19208
Тройната коалиция иска да остави следващото правителство в патова ситуация
  • Тройната коалиция иска да остави следващото правителство в патова ситуация

Целта на тройната коалиция е да постави следващото правителство в патова ситуация, за да не може да се търси сметка за всичко вършено досега. Това каза в Стара Загора депутатът от ЗНС Евгени Жеков. Според него в момент на криза неоправдано се изразходват средства, а в същото време отчитаме загуба от 23 млн. лв от неплатени данъци само за месец март.

Единственото нещо, което Правителството и Министерството на финансите са измислили като допълнителна мярка за справяне с кризата е да задържат 20% от бюджетите на Министреството и общините, каза Жеков. Според него това ще бъде пагубно предвид пресдтоящите избори за Европейски парламент и Народно събрание: “Не се вземат единствените възможни мерки в този случай – незабавна корекция на бюджета и ограничаване на разходите”, отбеляза той.

Управляващите не правят нищо, за да решат проблема, а го задълбочават заради изборната ситуация. Идеята е да се създаде политическа криза след изборите, коментира още Жеков. Той допълни, че в момента цената на тока на свободния пазар е по-ниска отколкото на регулирания. „Държавата ще вземе ли някакви мерки след като два пъти се два пъти паднаха енергоносителите, два пъти паднаха цените на черните и цветните метали? Да поискат поне едно символично намаление на тока”, попита риторично той.

Според депутатът предстоящите избори за Народно събрание могат да се окажат най-скъпите за България - не като средства, а като последици.