Халфът на националния отбор и Ботев (Пловдив) Тодор Неделев се подобрява след операцията, която претърпя в Тбилиси. Футболистът пострада при катастрофа в грузинската столица. Пресаташето на БФС Виктор Игнатов заяви, че полузащитникът дори е поискал да гледа срещата между Грузия и България.

„Надяваме се Тодор Неделев до 1-2 дни да бъде изписан от интензивното отделение. Засега той ще остане в болницата в Тбилиси между 7 и 10 дни и след това ще бъде преместен в България. Задвижени са всички възможни процедури по транспортирането му. Това, разбира се, зависи и от състоянието му към конкретния момент”, заяви Игнатов по NOVA.

Той разкри още, че се обсъждат всички възможни варианти за прибирането на футболиста в България. „Държавата все още не е предложила нищо. Има вариант за медицински самолет, който би могъл да извърши това транспортиране. Но има време да обсъдим най-добрия вариант”.

След катастрофата в Грузия: Какво е състоянието на националния играч Тодор Неделев

„Лекарят на националния отбор Бисер Бочев беше на визитация при Тодор Неделев в събота вечерта. Той е в по-добро състояние, контактен е. Интересува се какво се случва с отбора. Дори си беше припомнил последните моменти преди катастрофата. Неделев изяви и желание да гледа двубоя с Грузия, но това е невъзможно заради забраната да ползва всякакви електронни устройства”, подчерта Игнатов.

Той посочи, че мачът с Грузия, който е част от Лигата на нациите, ще се играе в неделя по програма тази вечер на стадион „Борис Пайчадзе” в Тбилиси.
 
NOVA