Танчев и Цеков - най-виновни за текста в „Държавен вестник
Танчев и Цеков - най-виновни за текста в „Държавен вестник / снимка: БГНЕС, архив
Танчев и Цеков - най-виновни за текста в „Държавен вестник"
30730
Танчев и Цеков - най-виновни за текста в „Държавен вестник"
  • Танчев и Цеков - най-виновни за текста в „Държавен вестник"

До момента вината за публикуването в „Държавен вестник" на скандалната поправка в закона за наркотичните вещества се концентрира върху две лица. Това каза депутатът от ГЕРБ Румен Иванов, който е и председател на парламентарната комисия за проверка на обстоятелствата, довели до публикуването на поправката.

Почти сме приключили, утре имаме последно заседание за уточняване на подробности и започваме с писане на доклада. Ще спазим срока - 13 юли и комисията ще излезе със заключителен доклад и предложения", каза той в предаването „Кой говори" по Дарик. „Виновни определено има, друг е въпросът, че не сме ние орган, който ще определя степента на вината и дали тя е умишлена или не", уточни той.

Иванов обясни още, че не е съгласен да се говори за лобизъм при този закон, защото законопроекта е вече приет и грешката е изправена. „До момента вината се концентрира върху две лица - Светлин Танчев и, може би донякъде, това ще го решим при писането на доклада, вина има и в Пламен Цеков, зам.-председател на здравната комисия, който допусна грешното прочитане в зала на текста", заяви той. 

„Като приключи работата на комисията, аз като част от ГЕРБ ще направя предложение до изпълнителната комисия за съответни санкции срещу виновните лица. Аз мисля, че разумното би било те да не бъдат председатели и заметни-председатели на комисии в парламента", каза още Иванов пред Дарик.