Съдът решава дали да остави в ареста братята, обвинени за убийството на Тодор
Съдът решава дали да остави в ареста братята, обвинени за убийството на Тодор / Sofia photo agency, архив

Софийският апелативен съд (САС) ще гледа мярката за неотклонение на Десислав Дамянов и Иван Дамянов, обвинени за предумишлено убийство на 18-годишния Тодор Йорданов във Враца.

Врачани излязоха на протест в подкрепа на биячите на Тодор

Дамянови са обвинени за умишлено убийство по хулигански подбуди - престъпление, за което по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна. Двамата са с мярка за неотклонение „домашен арест", която им определи Окръжният съд във Враца. Още същия ден Окръжна прокуратура - Враца наложи забрана за напускане на страната на Иван Дамянов и Десислав Дамянов.

Един от биячите на Тодор: Не съжалявам, той ни нападна

Стана ясно, че двамата братя са с чисто съдебно минало. В деня, в който се гледаха мерките им, единият от двамата заяви, че не съжалява за случилото се и каза, че Тодор пръв ги е нападнал.

След смъртта на момчето във Враца отидоха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура, които да помагат на местните обвинители при разследването. Междувременно във Враца и в други градове на страната имаше протестите заради убийството на момчето.

Източник: БГНЕС