Съдят Митьо Очите за лъжливи показания
Съдят Митьо Очите за лъжливи показания / netinfo

Очаква се Бургаският окръжен съд да даде ход на делото, в което за лъжливи показания и скриване на истината е обвинен несебърският наркобос Димитър Желязков–Очите. Според прокуратурата Желязков заедно с неговата дясна ръка Янко Гюров, са излъгали по време на съдебните заседания от процеса за убийството на помориеца Венелин Москов.

През март районните магистрати постановиха по година условна присъда за Желязков и Гюров. Прокуратурата протестира присъдата и поиска ефективно наказание от 4 години. Според разследващите Очите е бил пряк свидетел на разстрела на Москов през 2000 година, но излъгал, че бил в дома си в нощта на убийството.

Лъжливи показания е дал и Янко Гюров, като е заявил, че по същото време е бил на дискотека с приятели. Обвиняеми по това дело са Лъчезар Димитров и братята Диньо и Бано Диневи , които според разследващите са се опитали да изградят фалшиво алиби на Янко Гюров.

В момента Желязков изтърпява присъда от 4,5 години лишаване от свобода в затворническото общежитие в Житарово, след като през януари т.г. призна, че е наркобос и сключи споразумение с прокуратурата.

Други новини от Бургас