Стесняват кръга на заподозрените за убийството на таксиметров шофьор в Сливен
Стесняват кръга на заподозрените за убийството на таксиметров шофьор в Сливен / netinfo

Стеснява се кръгът на заподозрените и версиите по убийството на таксиметровия шофьор Живко Проданов, съобщи днес директорът на ОДП Сливен комисар Чавдар Божурски. В период от една седмица са проведени редица мероприятия във връзка с разследването по случая.

Има нови факти и обстоятелства, които са предмет на проверка. Тя е свързана с определен период от време, в който трябва да се получи необходимата обратна информация. Обстоятелствата, които ще бъдат установени, трябва максимално и ефективно да бъдат използвани за доказване на престъплението, каза комисар Божурски.

По случая работят съвместно две специализирани дирекции, за да се използват максимално всички възможности на специалисти и техника. В екипите са включени и психолози.

Живко Проданов бе убит по особено жесток начин на 3 януари 2007 г. Колата му бе намерена опожарена в местността „Батмиш”. Трупът на убития шофьор бе открит около 9 часа на 4 януари в местността „Моллова кория”, след като негови колеги организираха търсенето му. По тялото на Проданов имаше десет прободни рани. Светлана Димитрова