Станишев: БСП не разтваря политически чадър над никого
Станишев: БСП не разтваря политически чадър над никого / netinfo

БСП не разтваря политически чадър над никого, но не можем да допуснем обвинения, зад които няма факти, да превръщат наши другари в боксова круша. Това заяви премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев пред пленума на столичната организация на левицата. Поводът за думите му са обвиненията в медиите към министъра на икономиката Румен Овчаров във връзка с „Топлофикация” – София.

На заседанието лидерът на градската организация на БСП в София Румен Овчаров заяви, че битката на левицата срещу статуквото в столицата е поводът за компроматната война срещу него и общинските съветници на партията.

„Когато няма писмо - ще го измислим, когато има писмо – ще го допишем”, каза Овчаров, който упрекна и някои от членовете на столичната организация на БСП, че участват в схемата на компроматите. Румен Овчаров попита къде са фактите за фирмите му, за фирмите на жена му, за сметките му в чужбина или за това, че „Топлофикация” – София е дала компютри на градската организация.

„Писна ми от компромати, лъжи и манипулации. Не може уволнени бивши ченгета да управляват България в Европейския съюз”, каза още министърът на икономиката и енергетиката.

Лидерът на БСП Сергей Станишев застана зад председателя на градската организация на левицата, като заяви, че за него е необяснимо, когато членове на БСП влизат в схемата на недоказани обвинения и то с активна позиция. Станишев подчерта, че за спечелване на местните избори левицата трябва да преодолее вътрешните си противоречия, за да успее да се пребори със статуквото в управлението на София.