/ БТА
Служебният кабинет ще приеме на редовното си заседание годишен доклад за състоянието на националната сигурност през 2021 г., предаде БГНЕС.
Те ще приемат и национална програма за отбелязване на 150-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Служебното правителство ще обсъди и проект на решение за приемане на Национална програма за отбелязването на 150-ата годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Това предвижда част от дневния ред на редовното правителствено заседание в сряда, 21 декември, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Кабинетът се очаква още да обсъди и одобри списък с ключови индустриални паркове със стратегическо значение за балансираното териториално развитие на страната.

Премиерът и министрите ще дискутират още по дългосрочна инвестиционна политика на Държавния фонд за гарантиране на устойчивост на държавната пенсионна система и средносрочна стратегия за инвестиране на средствата на фонда за периода 2023 – 2025 година.

Одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2022 г., предназначени за финансиране на българските неделни училища в чужбина, също е част от дневния ред на заседанието. Началото му е от 13:00 часа.

Предстои одобряване и на промени по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2022 г. във връзка с увеличаване капитала на търговски дружества и проект на решение за увеличаване капитала на „Сердика спортни имоти“ ЕАД, „Национална спортна база“ и „Академика 2011“.

Служебното правителство ще одобри и допълнителен трансфер по бюджета на Българското национално радио за 2022 г., както и ще одобри вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2022 г. и по бюджета на Министерството на енергетиката за 2022 г.

Предстои също така да бъдат отнети земеделски земи от Министерството на отбраната и включването им в държавния поземлен фонд.
 
БТА