Следващият доклад на ЕК ще е обнадеждаващ, според депутати от ЕП
Следващият доклад на ЕК ще е обнадеждаващ, според депутати от ЕП / снимкa: DarikNews

Вярваме, че докладът, който ще публикува Европейската комисия тази есен ще съдържа обнадеждаващи данни, трудностите ще бъдат преодолени и България ще започне да получава пари от структурни и кохезионни фондове, многократно по-големи от предприсъединителните фондове. Това заяви председателят на Kомисията по регионално развитие към Европейския парламент Херардо Галеоти, който е на визита в Горна Оряховица.

Ръководената от него делегация посети Дневния център за деца и възрастни с увреждания и пречиствателната станция за отпадни води. Двата обекта са финансирани с пари по Програмите ФАР и ИСПА. Трябва да продължаваме упорито и безкомпромисно битката с корупцията, допълни Галеоти. Той съобщи, че ЕС ще предоставя на България в рамковия период до 2013 година един милиард евро всяка година.

Нашето желание е България да съумее да усвои тези пари, за да може да способства за икономическото развитие на страната и особено за социалното благоденствие на българите, каза още председателят на Комисията по регионално развитие към Европейския парламент. Визитата на ръководената от него делегация продължава във Варна.