Дадох надежда на плевенчани и те повярваха в мен и излязоха да гласуват, това заяви пред NOVA Валентин Христов от ГЕРБ, който по първоначални данни печели балотажа в Плевен.

"Плевен има доста проблеми и всички те са важни, така че трябва да работим по разрешаването на всичките. Но първото нещо, което все пак трябва да направим, е одит на общината, за да знаем какво трябва да градим по-нататък", каза Христов. 

Той обясни, че градът не се е променял от 8 години и всичко е едно и също. 

"Мръсно е, има улични кучета, има проблеми с водата,
няма обходен път на Плевен, проблемите са доста", допълни Христов. 

Според неговия опонент, останал на второ място, и досегашен градоначалник Георг Спартански това са прогнози и трябва да се изчакат официалните резултати. 

"Обичам града си и съм плевенчанин, уважавам нашите съграждани и ще продължа да работя за нашия град. Няма драма за мен, въпреки че някои го приеха като битка на живот и смърт и включиха всички възможни инсинуации, спекулации, обиди, "закопаваха" децата ми и мен лично в гробищата, пожелаваха ми да ги хване рак, но съм горд, че не отговорих на простащината, а проведох позитивна кампания", разказа Спартански и допълни, че е обиждан с това, че е "камила" и "яде деца".