Шофьор без книжка уби сина си при катастрофа
Шофьор без книжка уби сина си при катастрофа / netinfo
16-годишно момче е загинало на място при катастрофа по пътя Бяла – Свищов. Автомобилът, в който на предната седалка е пътувал младежът, е управляван от неговия баща, неправоспособен да шофира. 36-годишният мъж е откаран в беленската болница с разкъсно-контузни рани по главата.

Катастрофата е станала късно снощи на 12 километра от Бяла. Водачът е изгубил управление и колата се е преобърнала в отводнителен канал край шосето. Катастрофиралият автомобил е "Ситроен", собствеността му се изяснява. Колата е била с прикачени чужди регистрационни номера. Установено е, че табелите са издадени за "ЗАЗ Таврия", съобщиха от полицията.

Катастрофиралият водач е карал без да има шофьорска книжка. Взета му е кръвна проба за алкохол. По случая е започнато досъдебно производство.

Пиян англичанин пък е катастрофирал в дърво по пътя Русе – Кубрат. Пробата за алкохол на 25-годишния чужденец е показала концентрация от 1.59 промила. Младият мъж шофирал лек автомобил "Тойота Лусида" с английска регистрация. След пътния инцидент водачът е напуснал произшествието и не е уведомил контролния орган.