Шестима души бяха жестоко пребити в столицата
Шестима души бяха жестоко пребити в столицата / netinfo

Шестима души бяха жестоко пребити снощи в столичния квартал „Дружба“. Според разказите на потърпевшите четирима маскирани мъже са нахлули в апартамента им в блок 168. Маскираните са пребили четирима мъже и две жени. По информация на Дарик, сред пострадалите има фалирали собственици на заложна къща. Едната от пострадалите е 59-годишната Цветанка Янакиева. Тя е с контузии на главата и гръдния кош. Сред жертвите на нападението вероятно са и нейната дъщеря Росица Задесенец и съпругът й Юри Задесенец.

Семейство Янакиеви са бивши притежатели на заложна къща в столичния квартал „Дружба”. След като бизнесът им пропаднал, те са продали заложната къща, но според съседите им не са изпитвали сериозни финансови проблеми.

Трагедията се е разиграла снощи около 22.00 часа, когато маскирани лица нахлуват на третия етаж в блок 68 и зверски пребиват четирима мъже и две жени.

Жертвите са закарани в „Пирогов” и Военномедицинска академия (ВМА). Външната врата на блока и входната врата на апартамента на Янакиева не са разбити, но по стълбището ясно личат следи от кръв, както и кървави стъпки по стълбите. На мястото на престъплението тече полицейско разследване.