Самолет "Боинг" 737-800 на израелските авиолинии "Ел Ал" кацна аварийно на Летище София. Няма данни за пострадали пътници, съобщи NOVA.

Полетът е бил от София за Тел Авив. Продължил е само 41 минути до обратното кацане на софийското летище.

самолет Летище София
DarikNews.bg

След удар в птица командирът на самолета е решил да се върне, насочил е летателната машина към зона, където да изразходва горивото и се е приземил нормално на пистата, каза за „Дарик“ директорът на специализираното звено за разследване на авиационни събития към Министерството на транспорта Христо Христов. След кацането се проверяват системите на летателната машина за евентуални поражения, добави той. По думите му, всяка седмица над Летище София има средно по 7-8 удара в птици. След техническият оглед, който може да продължи няколко часа, командирът ще вземе решение, дали ще лети с този самолет или ще поиска друг. Междувременно пътниците изчакват. 

На сайта Flightradar24 (Флайтрадар 24) се вижда, че самолет "Боинг" 737-804 на израелските авиолинии, излетял от София за Тел Авив в 14.30 е направил обратен завой в района на град Доспат и се е върнал на летище „София.

По първоначални данни се съобщаваше за дим в кабината на самолета.

Очаквайте още подробности!