Нека заедно градим едно по-справедливо общество, основано на закона и морала, на свободата, толерантността и солидарността. Общество, което не е заложник на миналото, а творец на бъдещето - дължим го на себе си и на нашите деца, както и на предците си.

Това заяви президентът Румен Радев в словото си на церемонията по встъпването му в длъжност на площад "Св. Александър Невски", на която прие поста от досегашния държавен глава Росен Плевнелиев.

Румен Радев официално встъпи в длъжност като президент (ВИДЕО)

Държавният глава заяви, че ще бъде президент на всички български граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия, президент на диалога и помирението, на сътрудничеството и баланса.

Румен Радев каза, че ще работи с българския парламент, правителството, институциите, партиите и с гражданските организации за обединяване на усилията в намирането на най-добрите решения за България.

"Ще работя активно с нашите партньори за ускорената ни европейска интеграция, но нека е ясно едно - ще бъда президент, които безкомпромисно ще отстоява правата, интересите достойнството на своя народ", каза президентът Радев.

"Вярвам, че имаме сили да посрещнем всякакви изпитания. Вярвам в доброто бъдеще на България и на всички нас. Най-важното е да осъзнаем силата си, да повярваме в себе си и заедно да продължим напред", заяви новият държавен глава.