Протестът в София приключи без сериозни нарушения на обществения ред
Бившият коалиционен партньор на ГЕРБ - Румен Петков, излезе на протеста в петата му поредна вечер пред Президентството.

БГНЕС

Лидерът на АБВ вдигна плакат с колажи от снимки на Борисов, с когото в предишния мандат подписа споразумение за коалиционно управление.

БГНЕС

Недалеч от него застана и бившият депутат от БСП Славчо Велков, както и други политици от левицата. Тук беше и вечният протестиращ Йоло Денев.

Пред "Дондуков" 2 в началния час - днес 15.30, имаше повече полицаи с жълти жилетки, отколкото протестиращи.

Започва проверка на действията на полицаите на протеста (ВИДЕО)

Хората започнаха да се събират около 18.00 часа. Техните искания остават същите - оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев, както и Велико народно събрание. 

БГНЕС

Във Facebook страницата, в която беше обявено днешното събитие, пише, че "има добра новина". "Разходките от днес приключват. Време е за ефективни действия или за още по-ефективни бездействия", пише още в страницата.

В същото време хората на Христо Иванов и ДБ намериха начин да не протестират заедно с левите партии.

БГНЕС

БГНЕС

БГНЕС

Техният протест тази вечер е пред МВР, за да поискат оставката на вътрешния министър Младен Маринов заради това, че полицаите в "Росенец" не допуснаха сблъсъци между двете групи - активистите на ДПС и "плажуващите" граждани, дошли от София.

Четвърти пореден ден на протести (СНИМКИ)

През изминалите четири дни протестите започваха пред Президенството и преминаваха през почти всички централни улици и булеварди в столицата. 

БГНЕС

БГНЕС

Стигна се до блокиране на движението на "Орлов мост".

БГНЕС

Явно в понеделник нещата няма да протекат по същия начин, поне такава е заявката. В социалните мрежи пише още, че организаторите ще призоват отново за национална стачка.
 
 
ПЕТИ ДЕН ПРОТЕСТИ: Продължават шествията в центъра на София

ПЕТИ ДЕН ПРОТЕСТИ: Продължават шествията в центъра на София. Подробности четете тук: https://bit.ly/2Wg4KFC

Публикувахте от Новините на NOVA в Понеделник, 13 юли 2020 г.

През изминалите четири дни протестите започваха пред Президенството и преминаваха през почти всички централни улици и булеварди в столицата. Стигна се до блокиране на движението на "Орлов мост".

Недоволни хора се събират в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Габрово, Шумен и Благоевград. Исканията им са същите както и на протестиращите в София - оставка на правителството и на главния прокурор. Засега проявите протичат без инциденти. 

Протестът в София приключи без сериозни нарушения на обществения ред,
съобщиха от полицията. Като резултат от предприетите от служителите на реда в София мерки, при протестните действия днес не бяха допуснати нарушения на реда, с изключение на счупеното стъкло на автомобил в района на БНБ и запалените факли сред протестиращите от младежи с качулки.

Полицията отново напомня на участниците в протестните действия да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации. Охраната, осъществявана от полицейските сили, е с цел опазване на спокойствието на гражданите.
nova.bg