протести София
протести София / БГНЕС
Четвърти пореден антиправителствен протест започва в центъра на София.

Граждани се събраха първи пред президентството. Там бяха и неформалните лидери на протеста, сред които Арман Бабикян, който обяви, че има паралелни протести в няколко други градове в България.

И Благоевград се включи в антиправителствените протести (СНИМКИ)



Исканията на хората остават непроменени, като те настояват за оставката на правителството и на главния прокурор. До гражданското недоволство се стигна след акцията на прокуратурата срещу двама от съветниците на президента.

След като протестиращите се бяха събрали пред Министерски съвет, те тръгнаха по бул. "Дондуков" , след което по ул. "Раковски" и бул. "Цар Освободител", за да стигнат пред парламента.

Сградата на Народното събрание беше обградена от плътен полицейски кордон. Там протестиращите изпяха химна на България и се отправиха към Орлов мост с викове "оставка".

Те продължиха по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", ул. "Граф Игнатиев" и с освирквания стигнаха пред Съдебната палата. В момента демонстрантите са отново пред Министерския съвет, където има засилено полицейско присъствие. Движението в района продължава да бъде блокирано.

По-рано днес на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов призова гражданите да не се поддават на провокации и протестът да мине мирно и спокойно като вчерашния.
 

протести София
БГНЕС

протести София
БГНЕС

протести София
БГНЕС


Очаквайте подробности.