Разследват бащата на сиамските близнаци от Сливен, грози го затвор
Разследват бащата на сиамските близнаци от Сливен, грози го затвор / DarikNews.bg, архив

Районната прокуратура в Сливен е започнала разследване срещу предполагаемия баща на сиамските близнаци, които се родиха на 22 август в болницата в града. Това съобщиха от пресслужбата на магистратурата.

Майката на децата е на 14 години. Живее в ромската махала в града. Предполагаемият баща на децата е неин втори братовчед. Мъжът е с инициали Р. Р.

14-годишна роди сиамски близнаци в Сливен

Досъдебното производство, образувано срещу него, е за съвкупяване с момиче, ненавършило 14-годиша възраст. Законът предвижда от 2 до 6 години затвор за това, уточниха от прокуратурата.

Новородените бяха преместени в университетската болница "Свети Георги" в Пловдив, където бе свикан консилиум по случая.

Единият от сиамските близнаци в Сливен - без мозъчна дейност и дробове

Единият от сиамските близнаци е без жизненоважни органи. При бебето липсват мозъчна дейност, черен дроб и функциониращ бял дроб, поради което то по никакъв начин не може да води самостоятелен живот.

По думите на доц. Марин Атанасов от пловдивската болница случаят е една изключително рядка патология, която в страните с развита медицинска помощ и здравеопазване обикновено се диагностицира още преди раждането и бременността се прекъсва.

По отношение на другото бебе, което също е с доста тежка патология, световната медицинска информация показва, че при разделяне на сиамски близнаци шансовете за живот самостоятелно на т. нар. здрав близнак са не повече от 25-30%.

Други новини от Сливен